Kliknutím na “Prijať” súhlasíte s ukladaním cookies na vašom zariadení za účelom zlepšenia navigácie webu, analýzy používania stránky a za účelom zlepšenia marketingu. Pre viac informácií o pravidlách ochrany osobných údajov kliknite na Pravidlá ochrany osobných údajov.

Výhody ready-made s.r.o.

Ready-made firmy

Aké výhody poskytuje ready-made s.r.o.?

 

STRUČNÝ OBSAH ČLÁNKU:
  1. Výpočet výhod ready-made s.r.o.
  2. Čo je to ready-made s.r.o.?
  3. Môžete začať okamžite podnikať.
  4. Ready-made s.r.o. je už zapísaná v obchodnom registri.
  5. Ready-made s.r.o. má pridelené IČO, DIČ a prípadne aj IČ DPH.
  6. Ready-made s.r.o. má zapísané najpoužívanejšie predmety podnikania.
  7. Ready-made firma môže mať otvorený účet v banke.
  8. Ready-made s.r.o. nikdy nevykonávala ekonomickú činnosť.
  9. Ready-made firma má splatené základné imanie.
  10. Ako začať podnikať pohodlnejšie a čo najrýchlejšie?

 

Výpočet výhod ready-made s.r.o.

 

Ready-made s.r.o. a jej kúpa má veľký počet výhod. Výpočet výhod ready-made s.r.o. uvádzame nižšie: 

  • časová úspora cca 30 dní: v mene ready-made s.r.o. môžete podnikať prakticky okamžite.
  • má riadne splatené základné imanie vo výške minimálne 5.000 €.
  • ready-made s.r.o. je už zapísaná v obchodnom registri: ready-made s.r.o. je už zapísaná v obchodnom registri, čo znamená, že už má právnu subjektivitu a teda dá sa s ňou riadne podnikať.
  • ready-made firma má vydané živnostenské oprávnenie.
  • ready-made s.r.o. má pridelené IČO, DIČ a prípadne aj IČ DPH.
  • má zapísané najčastejšie používané predmety podnikania.
  • niektoré ready-made s.r.o. majú otvorený účet v banke.
  • ready-made firma nikdy nevykonávala ekonomickú a podnikateľskú činnosť.

Každú z uvedených výhod ready-made s.r.o. si bližšie rozoberieme nižšie.

 

Čo je to ready-made s.r.o.? 

 

Ready-made s.r.o. je obchodná spoločnosť s ručením obmedzeným, ktorá bola založené firmou, ktorá sa špecializuje na predaj ready-made firiem. Takáto s.r.o. nikdy nepodnikala a je určená len na rýchly predaj klientovi, ktorý má záujem začať podnikať. Ready-made s.r.o. má riadne splatené základné imanie, minimálne vo výške 5.000 €, má pridelené IČO a vydaný živnostenský list, je zaregistrovaná na daňovom úrade a má pridelené DIČ číslo. Niektoré ready-made s.r.o. sú zaregistrované aj na DPH, tzv. ready-made s.r.o. platcovia DPH.

Názov ready-made s.r.o. je odvodený od slova "ready-made", čo znamená predpripravený. Podstatou takejto ready-made firmy s.r.o. je, že je už hotová a pripravená na jej predaj aby urýchlila začiatok podnikania tomu, kto si ju kúpi.

 

Môžete začať podnikať okamžite. Ako je to možné? 

 

Asi najdôležitejšou výhodou ready-made s.r.o. je, že umožňuje podnikať prakticky ihneď. Rýchly začiatok podnikania s takouto s.r.o. je možný preto, lebo pri kúpe ready-made s.r.o. je podnikateľ vymenovaný do funkcie konateľa existujúcej s.r.o. v momente jej kúpy, resp. pri podpise prevodovej dokumentácie ku kúpe firmy. To znamená, že dňom menovania do funkcie konateľa mu vzniká aj právo na konanie v mene ready-made firmy.

Kúpa ready-made firmy je právne celkom zložitý proces, pri ktorom sa dejú tieto najdôležitejšie úkony. Právnymi detailami vás zaťažovať nebudeme a spomeniem len to najdôležitejšie.

  • valné zhromaždenie alebo jediný spoločník ready-made firmy rozhodne o tom, že klient môže kúpiť 100% obchodný podiel v ready-made firme. Ďalej rozhodne aj o iných zmenách, ktoré si klient praje. Ide o zmeny ako je: zmena obchodného mena, zmena sídla spoločnosti podľa priania klienta a nakoniec aj zmena konateľov, pretože do funkcie konateľa je menovaný klient. Na základe toho môže začať klient konať v mene firmy.
  • kúpa ready-made s.r.o. je len ľudový výraz pre nadobudnutie obchodného podielu v s.r.o., pretože na základe kúpy 100 % obchodného podielu v s.r.o. sa klient stáva spoločníkom s.r.o., inak povedané aj majiteľom s.r.o. Preto je nutné aby klient kúpil obchodný podiel a to na základe zmluvy o prevode obchodného podielu, ktorá sa uzatvorí medzi predajcom ready-made s.r.o. a klientom.

 

Ready-made s.r.o. je už zapísaná v obchodnom registri

 

Ďalšia výhoda ready-made s.r.o. je to, že je už riadne zaregistrovaná v obchodnom registri. To znamená, že klient nemusí čakať na to kým sa nová s.r.o. založí, čo môže trvať aj 30 dní. Samotný zápis ready-made s.r.o. v obchodnom registri má praktický význam a to taký, že má s.r.o. právnu subjektivitu. Povedané ľudskou rečou, firma dosiahla svoju plnoletosť a preto má schopnosť nadobúdať práva a povinnosti. Inými slovami, je schopná podnikania a výkonu činnosti, na ktorý bola založená.

 

Má pridelené IČO, DIČ a prípadne aj IČ DPH.

 

Ready-made firma s.r.o. má už všetky potrebné základné registrácie, ktoré s.r.o. potrebuje na svoju činnosť. Číslo IČO - identifikačné číslo organizácie je pridelené v procese vydania povolenia na podnikanie príslušným živnostenským úradom.

Ďalšou registráciou, ktorú takáto s.r.o. má, je registrácia na príslušnom daňovom úrade pre daň z príjmov právnických osôb. V tomto procese je ready-made s.r.o. pridelené DIČ číslo - daňové identifikačné číslo. DIČ sa používa pri komunikácii so správcom dane a jeho vydanie zaberie cca 15 dní. Tento čas je pri kúpe ready-made s.r.o. ušetrený.

Niektoré ready-made s.r.o. firmy sú registrované aj ako platitelia DPH a majú pridelené číslo IČ DPH. Ak je ready-made firma registrovaná na DPH, jej cena je vyššia ako cena bežnej s.r.o. A to preto lebo získať registráciu za platiteľa DPH si vyžaduje viac námahy, úkonov a ide o zložitejší registračný proces na daňovom úrade. Ak má s.r.o. registráciu na DPH, kupujúci ready-made s.r.o. platcu DPH ušetrí ďalších 30 dní a predíde otravnému registračnému procesu na DPH.

 

Ready-made s.r.o. má zapísané najpoužívanejšie predmety podnikania

 

Dobrá ready-made s.r.o. bude mať zaregistrované tie najčastejšie používané predmety podnikania. Firmy špecializujúce sa na predaj firiem už zo skúseností a aj na základe štatistických dát vedia, ktoré živnosti sa používajú najčastejšie. Preto je výhodou ak firma, ktorú kupujete má zapísaný aj váš predmet podnikania, čo zrýchľuje čas začatia podnikania.

Ak by aj napriek tomu nebol váš predmet činnosti zahrnutý medzi často používanými činnosťami, je stále možné a aj relatívne jednoduché, predmety podnikania rozšíriť v procese kúpy ready-made s.r.o.

Môže mať už otvorený účet v banke

 

Niektoré ready-made s.r.o. sa predávajú aj spolu s otvoreným bankovým účtom. Najčastejšie ide o ready-made s.r.o. platcov DPH, ktoré sa predávajú s otvoreným účtom v banke. To znamená, že výhodou takejto ready-made s.r.o. je, že môžete začať okamžite prijímať platby na účet a nemusíte čakať kým vám banka účet otvorí. Po prepísaní ready-made s.r.o. na klienta je potrebné aby nový konateľ navštívil banku a zmenil dispozičné práva k účtu. Inými slovami aby tento účet prebral.

 

Nikdy nevykonávala ekonomickú činnosť

 

Ready-made s.r.o. spoločnosť je typická tým, že nikdy nevykonávala ekonomickú činnosť a teda, že nikdy nepodnikala. Preto sa ready-made firmy niekedy nazývajú aj ako shelf companies, čo v preklade znamená: "prázdne schránky". Tento fakt je nespochybniteľnou výhodou oproti kúpe pochybnej firmy s históriou, ktorá v minulosti vykonávala podnikateľskú činnosť. Kúpa takejto nepreverenej firmy s históriou môže byť veľkým rizikom, že kupujúci prevezme firmu aj s existujúcimi dlhmi a zmluvnými záväzkami z minulosti.

 

Má splatené základné imanie, aspoň 5.000 €

 

Ready-made s.r.o. pri svojom vzniku musí riadne splatiť základné imanie, ktoré je v prípade s.r.o. spoločnosti v minimálnej výške 5.000 €. A teda kupujúci už nemusí toto základné imanie splatiť, pretože to už spravil pôvodný zakladateľ ready-made firmy. Na kúpu ready-made s.r.o. tak nepotrebujete mať 5.000 € na splatenie základného imania.  

 

Ako začať podnikať pohodlnejšie a čo najrýchlejšie?

 

V prípade, že sa Vám nechce alebo nemáte čas a energiu na to aby ste si procesom založenia s.r.o. prechádzali sami, môžete nás kontaktovať a my Vám radi zabezpečíme ready-made s.r.o. už od 350 €, s ktorou môžete podnikať už do 4 hodín.

Zdieľať tento článok:

Playful Linkedin Icon
Playful Mail Icon

Ready-made s.r.o.

Zoznam ready-made s.r.o.
BLOG

Novinky na blogu

Viac článkov

Napíšte nám správu.

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Ďakujem Vám, správu ste úspešne odoslali! Budeme Vás v krátkom čase kontaktovať.
Ups, niečo sa pokazilo. Skontrolujte či ste vyplnili všetky polia a odošlite formulár ešte raz. Ďakujeme !